Tutorial : Post Title Styles Blogskin for Denim/Washed Denim. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Post Title Styles Blogskin for Denim/Washed Denim.


kawaii | via Tumblr en We Heart It
Assalamualaikum :)
Ada request mintak arrien tolong buat tuto untuk post title yang macam pengguna blogskin punya. Actually arrien tak pernah buat pun code tu untuk denim template, but ada yang mengrequestnya so arrien try and menjadi :D Jadi, tuto nie 100% code arrien and Credit juga kepada kak Nabila untuk tuto cara letak comment dekat bawah post title :)

| Live Preview |
No Re-post & Re-Tuto
1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Use Ctrl+F dan cari code nie .post-title {
3. Kemudian bila dah jumpa code tu, bawah dia ada code post title korang kan?. So padam bawah post title tu sahaja and gantikan dengan code ini;
background : #676767;
margin-bottom: -1px;
border-radius: 3px;
padding: 2px;
font: 25px bebas neue ;
text-align:center;
border:1px solid #676767;
color:#ffffff;
margin-top:2px;
letter-spacing:0px;
}
@font-face { font-family: "bebas neue"; src: url('http://static.tumblr.com/cvlbtjz/cnsln9tpp/bebasneue.otf'); }
4. Next cari code ini pulak, <div class='post-header-line-1'/>
5. Copy code ini,
<div style='margin-top:0px; background:#fff; border:1px solid #000; font-size: 11px; padding:2px; padding-left:20px; letter-spacing:1px; text-transform:block;'>
<font style='background:transparent url(http://i1217.photobucket.com/albums/dd386/moonstonedaydreams/Silver%20Icons/clock.gif) no-repeat scroll left;padding-left:20px;font-size:11px;'>Masa : <data:post.timestamp/></font> |
<font style='background:transparent url(http://i1217.photobucket.com/albums/dd386/moonstonedaydreams/Silver%20Icons/comment.gif) no-repeat scroll left;padding-left:20px;font-size:11px;'>Comments : <b:if cond='data:post.allowComments'>
<a class='comment-bubble' expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><data:post.numComments/><span style='font-size:11px'> </span></a>
</b:if></font>
</div>
6. Pastekan di ATAS code yang arrien suruh cari di no.4 tadi.
7. Preview and save.

Note:
Merah : Url Icon

3 ulasan:

Iman Feeqry berkata...

Blog Awak Cute Tak ? Betul Semuanya Cute. Apakata Cuba Nasib Dengan Join Contest Ini. Gud Luck : http://komikfeeqry.blogspot.com/2013/12/contest-blog-tercute-by-sharina.html

Nurazlan Azmi berkata...

untuk simple templet pulak???

Arrien::@man!:: berkata...

@Nurazlan Azmi here > http://arrienlove.blogspot.com/2013/12/tutorial-post-title-styles-blogskin-for_25.html :)

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani