Tutorial : Post Title Styles Blogskin for Simple Template. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Post Title Styles Blogskin for Simple Template.


Assalamualaikum :)
Kalau pagi tadi arrien buat TUTO ini untuk denim/washed denim so malam nie arrien buatkan tuto bagi pengguna simple template coz ada yang tanya macam mane nak buat untuk simple template. Jadi harap korang faham tuto nie yea :D
| Live Preview |
No Re-tuto & Re-Post
1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Use Ctrl+F dan cari code nie h3.post-title, .comments h4 {
3. Kemudian bila dah jumpa code tu, bawah dia ada code post title korang kan?. So padam bawah post title tu sahaja and gantikan dengan code ini;
background : #676767;
margin-bottom: -1px;
border-radius: 3px;
padding: 2px;
font: 25px bebas neue ;
text-align:center;
border:1px solid #676767;
color:#ffffff;
margin-top:2px;
letter-spacing:0px;
}
@font-face { font-family: "bebas neue"; src: url('http://static.tumblr.com/cvlbtjz/cnsln9tpp/bebasneue.otf'); }
4. Next cari code ini pulak, <div class='post-header-line-1'/>
5. Nanti korang akan jumpa dua code no.4 tu. So nie korang kena try,coz ada satu bila korang paste code dye menjadi and ada satu tak menjadi. So korang kena cuba oke :)
6. So copy code nie :
<div style='margin-top:0px; background:#fff; border:1px solid #000; font-size: 11px; padding:2px; padding-left:20px; letter-spacing:1px; text-transform:block;'>
<font style='background:transparent url(http://i1217.photobucket.com/albums/dd386/moonstonedaydreams/Silver%20Icons/clock.gif) no-repeat scroll left;padding-left:20px;font-size:11px;'>Masa : <data:post.timestamp/></font> |
<font style='background:transparent url(http://i1217.photobucket.com/albums/dd386/moonstonedaydreams/Silver%20Icons/comment.gif) no-repeat scroll left;padding-left:20px;font-size:11px;'>Comments : <b:if cond='data:post.allowComments'>
<a class='comment-bubble' expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><data:post.numComments/><span style='font-size:11px'> </span></a>
</b:if></font>
</div>
7. Paste kan ATAS code no.4 tadi.
8. Preview & save (Kalau tak menjadi,baca balik no.5!)

Note :
Merah : Url Icon.

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani