Tutorial : Twitcon Gif. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Twitcon Gif.


(5) Tumblr
Assalamualaikum :)
Tutorial ini put direquest oleh someone. Dia tanya macam mana nak buat twitcon gif. Means gambar twitcon korang tu gambar gif, yg boleh bergerak-gerak tu. But twitter arrien takboleh nak buat coz entah ada problem apa,buat banyak kali pun tetap tak jadi :(. But isyaallah korang punya akan oke kowt :) Try dulu oke ^_- 

1. Go to {THIS} web. *But this page is in korean oke :)*
2. Sign In with Twitter.
3. * Untuk memudahkan kerja, korang translate dulu page itu* Click SET
(kalau page tu korang tak boleh translate korang tekan ayat yang ketiga dari kanan)
4. Next click Design (Dalam tulisan korean, perkataan yg keempat dari atas)
5. Click Chooce File > click seperti didalam gambar. 
Pastikan gambar gif yang korang pilih tidak melebihi 700KB!!
Oke done! Kalau still tidak menjadi korang kena REFRESH balik page itu atau twitter korang sehingga dye menjadi. oke :)
p/s: kalau korang buat still tak menjadi sorry yea,means twitter korang pun ada problem macam arrien.. erkkk.. arrien memang tak boleh tolong dah.. -_-!


Tiada ulasan:

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani