Tutorial : Sticky Post. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Sticky Post.


Assalamualaikum :)
Sticky post nie selalunya ada pada entry-entry GA, dan bagi yang selalu join GA or menganjurkan GA mesti dah tahu macam mane nak buat sticky post. But bagi newbie mesti still tak tahu kan,? oke takpe meh sini arrien tunjukkan :D

1. Dashboard > New post.
2. Tulis entry seperti biasa & publish.
3. Kemudian,bila dah Publish, click EDIT pada entry tu,
4. Next, click pada Published On,
5. Lepas tu, Click Set date & Time > Set lah tarikh dan masa sampai bila post tu nak stick > Done.
6. Oke done,Tekan je Publish :)

P/s : Sebenarnya seperti dalam soalan yang ditanya macam mane nak letak perkataan sticky post bawah banner tu arrien tulis jer. Kalau nak buat macam tu, tulis jer perkataan tu di entry :D

Tiada ulasan:

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani