Tutorial PS : Make Own Cursor. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial PS : Make Own Cursor.


blueberry_
Assalamualaikum :)
Malam nie arrien nak buat tuto cara nak buat cursor guna photoshop. Sebenarnya tuto nie direquest :) But tuto nie mengikut cara yang arrien guna untuk made a cursor.
|LIVE PREVIEW|
Cursor tu arrien buat, but rasa macam besar sangat pulak dah lol. hehe kalau nak guna,ambil le.. click pada gambar cursor untuk dapat url :) kalau terasa besar,boleh kecilkan size guna photoshop ^_^

1. Open your Photoshop.
2. Pergi File > New > Set Width & Height > pastikan background Transparent > Ok.
3. Kemudian guna Custom Shape Tool > pilih warna > pilih shape 'love' > buatkan shape tu dilayer. Kalau takde shape love, download dekat Devianart. Tuto cari di list tutorial for photoshop arrien. But selalunya PS dah ada shape tu.
4. Lepas dah siap buat shape love tu, tulis la apa yang korang nak dekat cursor tu. Caranya guna Harizontal Type Tool (T).
5. Lepas dah siap, save. Caranya File > Save As > pilih PNG > and click Save.
Oke done :)
p/s: jangan terlalu besar sangat cursor tu coz nanty tak cantik. Ingat kecantikan sesuatu benda itu terletak pada kreativiti seseorang LOL ><

3 ulasan:

BaekReeth berkata...

kak arrien , saya nak tanya , akak pakai photoshop cs berapa ? :O

Arrien::@man!:: berkata...

@BaekReeth Akak pakai PS CS6.. but PS CS lain pun boleh buat juga :D

atiqah izyani berkata...

jadilahkita buat thanks arrien

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani