Tutorial : Daftar dan Letak ask.fm Di Dalam Blog. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Daftar dan Letak ask.fm Di Dalam Blog.



Tumblr_mkd57g8zbt1rbavh7o1_500_large

Assalamualaikum :)

Ada orang tanya arrien,macam mane arrien buat ask box dekat blog arrien nie. so here i will make a tuto to the question ;)

| EXAMPLE |

1. Sign up Ask.Fm
2. Dah sudah sign up, tekan setting yang dekat bahagian atas and follow step nie pulak.

1) Click Widget.
2) Pilih size yang korang suka.
3) Pilih color ikut citarasa korang.
4) Copy code itu.

3. Kemudian selepas dah copy code,pastekan di:
  • HTML/JavaScript untuk Template designer.
  • Template untuk Blogskin / Classic template.
4. oke done ^_^ good luck :)


1 ulasan:

Nur Izzah Inshirah berkata...

akak boleh tak update tuto ni sbb skrg askfm dah takde widget tu

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani