Tutorial : Navigate Hover. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Navigate Hover.



Large

Assalamualaikum :)

Actually, navi nie bukan lah code arrien,bwt arrien jumpa dalam satu code blogskin nie. Tapi telah diedit oleh arrien sendiri, so first arrien nak credit to owner basecode navi tu,bwt saya tak tahu siapa punya. ^_^*
Kalau nak guna comment yea :)


Template Design.
Paste code dalam Html/Javascript

Template Classic / Blogskin
Paste code di bawah code </style>

<style>
@font-face { font-family:yow !important; src: url('http://static.tumblr.com/rmj06l2/Usellxb4i/tinytots.ttf') !important; }
a.navi {
border:1px solid #eee;
width:100px;
display:inline-block;
text-align:center;
font: 8px yow;
text-transform:uppercase;
margin:2px;padding:3px;
cursor:vertical-text;
letter-spacing:1px;color:#777;}
a.navi:hover {
-webkit-transition:2s ease;
border-radius:0px;
color:#fafafa;
box-shadow:inset -10px -20px 0px #777, inset 10px 20px 0px #777;}
</style>
<br />
<center>
<a class="navi" href="LINK HERE">TITLE</a>
<a class="navi" href="LINK HERE">TITLE</a>
<a class="navi" href="LINK HERE">TITLE</a>
<a class="navi" href="LINK HERE">TITLE</a>
<a class="navi" href="LINK HERE">TITLE</a>
</center>

Note:
Pink : Link Page




7 ulasan:

Nurul Anisah berkata...

Dah jadi.TQ for the tutorial :)

Arrien ::@man!:: berkata...

@Nurul Anisah oke, most welcome ^_-

Galaxy_Hany berkata...

thanks..Dah lama cri tutor ni..

Arrien ::@man!:: berkata...

@Galaxy_Hany u are wel :)

Nurazlan Azmi berkata...

Thank you for the tutorial :D

siti rafhanah berkata...

Assalammualaikum akak,mcmc mana nk buat navi button tu mcm blog akak..maksud saya dia ada page 1 persatu..

OT 9 Story berkata...

Yeee!! Dah jadi akak :* Thanks for the Tuto ^^ Always follow your Tuto :D

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani